Достапни линкови

Осми „Глобал Гејм Џем“

Во Скопје, Битола и Охрид викендов се одржа осмото по ред маратонско 48 часовно создавање видео игри.
Македонците се дел од „Глобал Гејм Џем“ од 2013 година, а досега присуствувале околу 1700 учесници, од професионалци, студенти, средношколци до ентузијасти од различни сфери за да создадат игри и разменат знаење. Покрај тоа, досега се создадени 163 прототипи на видео игри, од кои дел продолжија да се развиваат во комерцијални производи.

Категории

XS
SM
MD
LG