Достапни линкови

Ќе се формира тело за спречување на корупцијата на универзитетите


Министерството за образование го објави предлог-законот за високо образование и очекува реакции од професорите и од студентите до 6 јануари. Сепак, засегнатите се жалат на краткиот рок за сугестии и коментари во време на новогодишните и божиќни празници. За прв пат во законот се предвидува формирање тело за спречување на корупцијата.

XS
SM
MD
LG