Достапни линкови

Предизвиците на новиот Јавен обвинител


Во Собранието на Република Македонија на дневен ред е избор на нов Јавен обвинител. Станува збор за Љубомир Јовески кој доаѓа на местото на Марко Зврлевски. Една од најтешките задачи со кои ќе треба да се справи новиот државен јавен обвинител е да го отргне политичкото влијание од Обвинителството.

XS
SM
MD
LG