Достапни линкови

Хашкиот трибунал и помирувањето на Балканот


Меѓународниот кривичен суд за поранешна Југославија ја завршува работата кон крајот на годинава. Трибуналот осуди десетици луѓе одговорни за најтешките воени злосторства по Втората светска војна. Но, дали придонесе за помирување меѓу народите на овие простори?

Ваше мислење

Покажи ги коментарите

XS
SM
MD
LG