Достапни линкови

Прислушкувањето меѓу безбедноста и човековите права


Во Македонија, огромната концентрација на моќ во Управата за безбедност и контраразузнавање, како и отсуството на вистинска контрола врз таа служба, доведе до ситуација таа да се користи за политички цели. Дилеми за тоа каде е границата меѓу безбедноста и човековите права, има и во Европа.

Ваше мислење

Покажи ги коментарите

XS
SM
MD
LG