Достапни линкови

Див камп на мигранти на границата меѓу Србија и Хрватска


Околу стотина мигранти кампуваат во близина на градот Шид во Србија, недалеку до границата со Хрватска. Оваа група, главно од Авганистан и Пакистан, не е регистрирана во ниеден од 18-те кампови и прифатни центри во Србија. Преноќуваат во полињата со пченка, страхувајки дека ќе заглават во Србија со години доколку одат во некој од камповите.

Ваше мислење

Покажи ги коментарите

Категории

XS
SM
MD
LG