Достапни линкови

Во Трст потпишан договор за економска соработка на Западен Балкан


Лидерите на шест земји од Западен Балкан во Трст се согласија да формираат заедничка економска област. Договорот предложен од ЕУ е проширување на веќе постоечкиот Централно-европски договор за слободна трговија (ЦЕФТА) и отскочна стапка кон полноправно членство за шесте земји од регионот.

XS
SM
MD
LG