Достапни линкови

Грција доби помош од 8,5 милијарди евра


Министрите за финансии од Еврогрупата во Луксембург постигнаа договор на Грција да и дадат нов заем од 8 ипол милијарди евра. На состанокот учествуваше и директорката на ММФ Кристин Лагард која изјави дека ќе му предложи на Фондот заедно со еврозоната да учествува во планот за помош на Грција.

Категории

XS
SM
MD
LG