Достапни линкови

Климатски промени–трнлив пат кон поправање на грешките


Човештвото се обидува да поправи дел од своите грешки со Парискиот договор за климатски промени. Најавеното повлекување на САД ќе преставува голем удар. Во Македонија дел од невладиниот сектор успешно работи со повеке општини за справување со климатските промени.

Категории

XS
SM
MD
LG