Достапни линкови

Минималната плата во ЕУ и во Македонија


Европската Унија планира да ја регулира минималната плата за работниците и социјалната помош за невработените. Минимална плата во Македонија постои, но таа не може да ги задоволи основните потреби на едно семејство.

XS
SM
MD
LG