Достапни линкови

Сребреница со српски градоначалник, Бошњаците страхуваат


Хатиџа Мехмедовиќ беше меѓу првите босански муслимани кои се вратија во Сребреница по војната. Таа беше решена да живее крај гробовите на нејзиниот сопруг и нејзините два сина, убиени во 1995. Но, таа вели дека страхува откако е потврдено дека во Сребреница е избран Србин за градоначалник.

XS
SM
MD
LG