Достапни линкови

Колку се опасни вехабистите на Балканот?


Вехабисти, селефисти, се термини кои се користат за муслиманските верници кои го практикуваат исламот на поинаков начин. Карактеристични се по носењето долги бради и покуси панталони, а се поврзуваат со екстремизам, па и со тероризам, честопати неосновано. Како и да е, официјалните исламски верски заедници на Балканот не ги признаваат таквите движења.

XS
SM
MD
LG