Достапни линкови

Вацлав Хавел - живот и дело


На 5-ти октомври 2016-та Вацлав Хавел ќе полнеше 80 години. Почина во декември 2011-та. Беше дисидент, борец против комунизмот, претседател на Чешка, но и светски активист за човекови права, демократија и слобода на говорот.

XS
SM
MD
LG