Достапни линкови

Нема мерки за намалување на аерозагадувањето


Почнува грејната сезона, а надлежните институции се уште не ги подготвија студиите кои треба да дадат насоки за спроведување на мерки за намалување на високите концентрации на загадувачи во воздухот. И оваа година жителите на Скопје ќе се соочат со долг период на денови со високо загаден воздух.

XS
SM
MD
LG