Достапни линкови

Заострување на реториката на Балканот


На Балканот, корупцијата, криминалот, лошите економски резултати и сиромаштијата, властите најлесно ја покриваат со разгорување на националистичките и меѓу-етничките страсти, со барање странски непријатели, едноставно со континуирано држење на народот во страв од воен конфликт. Сето тоа, потпомогнато од таблоидни медиуми, блиски до власта.

XS
SM
MD
LG