Достапни линкови

Поделеност и за Денот на независноста


Државни и партиски делегации по повод Денот на независноста положија цвеќе пред Споменикот на паднатите херои за Македонија во Паркот Жена-борец во Скопје. Делегацијата на опозицискиот СДСМ го избегна споменикот чиј дел е и скулптурата на Прометеј и цвеќе положи на Споменикот на Жените во НОБ кој се наоѓа само неколку метри понастрана.

XS
SM
MD
LG