Достапни линкови

Милосрдните сестри горди на новата светица Мајка Тереза


Милосрдните мисионерки од редот што го основа Мајка Тереза, гордо го проследија нејзиното прогласување за светица од страна на поглаварот на Римокатоличката црква Папата Франциско. Таа во 1950 година го формира овој ред во Калкута со само 12 калуѓерки за да им помагаат на сиромашните и гладните.

XS
SM
MD
LG