Достапни линкови

ЕУ: Проширувањето кон Западен Балкан, стратегиска инвестиција


Во најновиот документ за идната политика на ЕУ, проширувањето кон Западен Балкан се оценува како „стратегиска инвестиција во европската безбедност и просперитет“. Во истовреме, Русија се опишува за „клучен стартегиски предизвик“ што претставува своевиден компромис меѓу земјите членки.

XS
SM
MD
LG