Достапни линкови

Како да се искористат парите од дијаспората?


Голем дел од земјите бараат начини за привлекување на парите од нивните иселеници за инвестиции. Некои тоа го прават со издавање обврзници за дијапората. Во Македонија пак, парите од сонародниците главно се користат за тековна потрошувачка, а не за инвестиции.

XS
SM
MD
LG