Достапни линкови

ЕУ ја предупреди Полска околу владеењето на правото


Европската унија го зајакна притисокот врз евроскпетичната влада во Полска со цел да се откаже главно, од промените во Уставниот суд. Ова, според аналитичарите, е уште еден тест на моќта на Европската унија да наметне демократски стандарди врз оваа екс комунистичка земја.

XS
SM
MD
LG