Достапни линкови

Во САД откриена бактерија имуна на сите антибиотици


Во Соединетите држави бил регистриран прв случај на инфекција отпорна на сите познати антибиотици. Тоа предизвика сериозна загриженост дека супер бактеријата би можело да претставува голема опасност доколку почне да се шири во светот. На потег се големите фармацевтски компании.

XS
SM
MD
LG