Достапни линкови

Турскиот парламент пред укинување на мандатот на пратениците


Турскиот парламент во прелиминарно гласање ја поддржа ревизијата на Уставот за укинување на имунитетот на пратениците под судска истрага. Конечното гласање во врска со имунитетот се очекува да се одржи в петок, кога нацрт текстот би требало да биде усвоен од две третини на пратениците.

XS
SM
MD
LG