Достапни линкови

Фридом хаус: Македонија неслободна земја за медиумите


Во најновиот извештај на Фридом хаус за слободата на печатот Македонија од групата делумно слободни падна во групата неслободни земји. Тоа е поради обелоденувањето на масовно и нелегално прислушување новинари од страна на владата и корупциските врски меѓу функционери и сопственици на медиуми.

XS
SM
MD
LG