Достапни линкови

Македонија на 118 место по слободата на медиумите во светот


Во денеска објавениот Индекс на слободата на медиумите во светот на организацијата Репортери без граници, Македонија е рангирана на 118 место, едно подолу од минатата година. Индексот покажува дека има длабок и вознемирувачки пад во слободата на медиумите и на глобално и на регионално ниво.

XS
SM
MD
LG