Достапни линкови

Фридом хаус: пад на демократијата во Македонија


Во најновиот годишен извештај на Фридом хаус „Нации во транзиција“ Македонија има пад во шест од седумте категории што се мерат во извештајот. Во извештајот се наведува дека активностите на владејачката партија доведоа до масовна корупција, скандали за изборни местења и политичка криза.

XS
SM
MD
LG