Достапни линкови

Светот страхува од нуклеарен тероризам


Десетици светски лидери во Вашингтон договараат што уште можат да сторат за да спречат нуклеарни материјали да дојдат во рацете на терористите. Самитот за нуклеарна безбедност доаѓа во атмосфера на растечко страхување од таканаречена „валкана бомба“.

XS
SM
MD
LG