Достапни линкови

Шенген и безбедноста под прашалник


Нападите во Брисел уште еднаш ја потенцираа потребата од поголема соработка меѓу полициските и разузнавачките служби не само на членките на Унијата. Тука е вклучена и Македонија со оглед на тоа што се наоѓа на балканската мигрантска рута, но и поради нејзината вклученост во операциите на НАТО.

XS
SM
MD
LG