Достапни линкови

Децата на мигрантската рута


Хуманитарните организации предупредија на очајната состојба со која се соочуваат децата на мигрантската рута. Тие страдаат од недостиг на храна и на хигиенски средства. Тие, како што наведуваат хуманитарците, се соочуваат и со ризикот да бидат злоупотребени или да бидат раздвоени од семејствата.

XS
SM
MD
LG