Достапни линкови

Македонско-грчка граница: секојдневието на полицијата


Македонските полицајци не сакаат јавно да зборуваат, но во неформален разговор велат- „Никогаш не знаеме кога ќе има тензии. Ние сме тука да ја обезбедуваме границата и да спречиме евентуално насилно однесување на бегалците.“ На смена се и по 12 часа.

XS
SM
MD
LG