Достапни линкови

Русија и Сирија ги користат мигрантите против Европа


Главниот командант на НАТО силите американскиот генерал Филип Бридлав предупреди дека Русија и Сирија ја претвориле бегалската криза во оружје против Западот. Според него, бранот од стотици илјади мигранти од Сирија во Европа имало дестабилизирачки ефект од Балканот до Скандинавија.

XS
SM
MD
LG