Достапни линкови

Избори како референдум за иднината на Иран


Во Иран се одржуваат избори за парламентот и за Собранието на експерти кои, според аналитичарите,можат да бидат решавачки за тоа дали земјата ќе излезе од економската изолација по неколкугодишните санкции. Ова се први избори откако стапи во сила нуклеарниот договор со светските сили.

XS
SM
MD
LG