Достапни линкови

Загадување со тешки метали во Македонија

Со над 19 милиони тони индустриски отпад што го создаваат рудниците, металургијата и термоелектраните, големи површини од почвите, но и водите, воздухот и храната во Македонија во континуитет е загадена со тешки метали.

Категории

XS
SM
MD
LG