Достапни линкови

Реџепи - ИВЗ е браникот од радикалниот ислам


По распадот на Југославија во воведувањето на повеќепартискиот систем почна да се појавува радикално толкување или верско-политичко движење од Блискиот Исток и на овие простори. ИВЗ беше единствената која се бореше против тоа, вели Сулејман ефенди Реџепи, реис ул улема на ИВЗ на Македонија.

XS
SM
MD
LG