Достапни линкови

Грција бара одговори по ултиматумот од ЕУ


Под критика од ЕУ околу нејзиното справување со мигрантите, Грција не може да стори многу се додека Брисел и Турција не се држат до нивниот дел од договорот. Ова е мислењето на експертите откако Европската комисија ја критикуваше Грција за сериозно занемарување на нејзините обврски на границата.

XS
SM
MD
LG