Достапни линкови

Уште два месеца за спас на Шенген зоната?


Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск упати силно предупредувањево врска со иднината на Шенген зоната. Според него, преостануваат не повеќе од два месеца за справување со мигрантската криза, или во спротивно зоната на слободно патување во рамките на Европската унија ќе се распадне.

XS
SM
MD
LG