Достапни линкови

Отворени врати за бегалците, затворени за европејците


Бегалската криза и ЕУ. Најважно е да се најдат начини за заштита на надворешните граници на Унијата. Во спротивно под се поголем удар ќе се најде една од основите на европското здржување, Шенгенскиот безвизен систем. Дали тоа ќе се одрази и врз македонските граѓани?

XS
SM
MD
LG