Достапни линкови

Централната банка на САД ја зголеми каматната стапка


Американската Централна Банка, за прв пат по скоро десет години, ја подигна референтната каматна стапка, како што подолго време и се очекуваше на светскиот пазар. Оваа одлука, според експертите, ќе има ограничено влијание врз пазарите и врз стопанствата на земјите во развој.

XS
SM
MD
LG