Достапни линкови

ЕУ и Турција ќе спречат масовен прилив мигранти


Лидерите на Европската унија и на Турција во Брисел се договорија Унијата да одобри три милијарди евра помош за згрижување на бегалците и мигрантите на турска територија. Утврден е и план на заеднички мерки за запирање на масовниот прилив на бегалци и нелегални мигранти во Европа.

XS
SM
MD
LG