Достапни линкови

Дождот ги смири мигрантите на границата со Грција


На дивиот премин кај пругата на македонско-грчката граница денеска е мирно. На пругата имаше распоредено само четворица полицајци, додека од грчка страна на границата, пругата ја блокираат само неколкумина мигранти од Иран и Бангладеш. Сепак од грчка страна на границата има импровизиран камп со неколку стотици луѓе од невоени подрачја на кои не им е дозволено да ја преминат границата и да влезат во Македонија.

XS
SM
MD
LG