Достапни линкови

Европа пост Шенген


Франција предлага Европската унија да ги заостри правилата за контрола на пасошите на граѓаните на Унијата кои влегуваат и излегуваат од Шенген зоната. Овој предлог е еден од неколкуте за спречување на опасноста од терористички закани. Има и барања за формирање мини Шенген зона.

XS
SM
MD
LG