Достапни линкови

ЕУ и Балкан: согласност со страхување околу мигрантите


Лидерите на ЕУ и на балканските земји на состанокот во Брисел се согласија околу планот од 17 точки за соработка во справувањето со мигрантскиот бран низ Балканот. Сепак, кај дел од учесниците постои страхување дека тоа ќе води до задржување на мигрантите надвор од Унијата.

XS
SM
MD
LG