Достапни линкови

Брисел се откажува од мигрантските квоти


Европските власти се подготвени да се откажат од идејата за задолжително распоредување на 120 илјади баратели на азил во земјите на ЕУ. Наместо тоа ќе биде понуден нов систем на доброволно нивно распоредување, што всушност е основното барање на источните членки на ЕУ.

XS
SM
MD
LG