Достапни линкови

Германската контрола на границата, удар врз Шенген?


Германија воведе контрола на нејзината граница со Австрија во обид да го ограничи приливот на бегалци и мигранти кои стигнуваат во таа земја. И додека Европската комисија потегот го оцени како легален, дел од западните медиуми сметаат дека тоа е своевиден удар врз Шенгенскиот режим.

XS
SM
MD
LG