Достапни линкови

Мигрантите контролирано и непречено транзитираат низ Македонија


Мигрантите во групи се пропуштаат на македонска територија на дивиот граничен премин со Грција по што се упатуваат кон прифатниот пунк во близина. Откако ќе во пунктот ќе ги добијат потребните документи за слободен транзит низ земјава со полициска придружба се упатуваат до Гевгелија. Оттаму мигрантите своето патување до Табановце го продолжуваат со автобус, такси или воз.

XS
SM
MD
LG