Достапни линкови

Мигранти или бегалци, хуманоста на ЕУ во криза


ОН побараа од Грција да се справи, со како што е оценето, целосниот хаос на островите на Медитеранот каде што секојдневно стигнуваат стотици бегалци. Од друга страна, Светската организација бара од членките на Европската унија веднаш да преземат дел од товарот со мигрантите од Азија и Африка.

XS
SM
MD
LG