Достапни линкови

Македонија и Србија, наскоро тесно грло за мигрантите


Секој ден околу илјада и петстотини Авганистанци и Сиријци ги минуваат шумите од Србија во Унгарија. По нивното регистрирање тие се пуштаат за да се пријават во центрите за азил. Наскоро тоа нема да биде така, со што Македонија и Србија би можело станат тесно грло за мигрантите.

XS
SM
MD
LG