Достапни линкови

Мигрантски ноќни возови низ Македонија


За стотици мигранти, секојдневно, последна станица во Македонија е Табановце, а потоа уште 500 метри пеш во Србија. Хуманитарци им делат вода и храна и им пружаат лекарска помош. Но, некои од мигрантите, веројатно жртви на шверцери, заминуваат и кон Лојане. Екипа на РСЕ ги посети Табановце и Лојане.

XS
SM
MD
LG