Достапни линкови

Божиновска Петрушевска - Прифатните капацитети да се прошират


Потребно е проширување на прифатните капацитети за мигрантите и нивно адаптирање согласно миграциските текови. Прифатниот центар беше воспоставен кога обемот на илегалната миграција, беше далеку помал, но сега има потреба од изградба на нови капацитети, вели Соња Божиновска Петрушевска од ИОМ.

XS
SM
MD
LG