Достапни линкови

Голготата на мигрантите низ Македонија


Стотици мигранти, најмногу од Сирија, а потоа и од Авганистан и други земји секојдневно ја поминуваат Македонија со велосипеди. Влегуваат на диво од Грција, потоа пешачат до Гевгелија или Демир Капија каде што купуваат стари велосипеди. До Велес возат по стариот пат, а потоа по автопат.

XS
SM
MD
LG