Достапни линкови

Патот на мигрантите низ Балканот, пат на страдања


Од војна, грабежи и тортури дома преку вистинска Голгота на Балканот, до Ветената земја. Ова е патот на емигрантите од Блискиот Исток и Африка до развиената Европа. Само оние што ќе ги минат сите пречки, добиваат шанса да живеат нормално. Најлошо, според нив, ги третираат во Македонија и Унгарија.

XS
SM
MD
LG